De missie van Nieuwe Gezondheid is bedrijven ondersteunen in de praktijk van duurzame inzetbaarheid om zo de gezondheid van de werknemers een positieve impuls te geven. Met een netwerk van specialisten op het gebied van duurzame inzetbaarheid en gezondheidsbevordering ondersteunen wij uw organisatie. Iedere specialist met een eigen unieke expertise, maar voor u als organisatie, te bereiken vanuit één loket.

John van Heel

Leefstijlclub

Om structureel gezonder te leven hebben wij prikkels nodig, zowel om ons bewust te worden van wat we kunnen doen, als ook waarom we dat doen. Elk individu draagt natuurlijk zelf de verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen leefstijl en gezondheid, echter als werkgever kun je positieve impulsen aandragen en eventueel ondersteunen naar een gezondere leefstijl. Dit is immers zowel in het voordeel van de medewerker als van de organisatie.

Leefstijlclub biedt een uitgebreide menukaart van activitei­ten voor bewustwording, stimulering en begeleiding op het vlak van gezonder leven voor bedrijven en werknemers.

De belangrijkste zijn leefstijl inspiratieworkshops en -cursussen (eventueel intern verzorgd), elke 2 maanden onze leefstijl- en inspiratienieuwsbrief en poster, een Actief leven programma met activity trackers, een persoonlijk leefstijl inspiratieplat­form voor medewerkers inclusief een beweegdashboard, leefstijlscan, Leefstijl DOE-box, online leefstijlcursussen, een compleet webvideo workout programma en een leefstijl coachprogramma, voor individuele coaching op het gebied van bv. afvallen, diabetes, stress hantering, gezonde voeding, en meer.

Leefstijlclub


Meer info en tips
website
John van Heel
stuur een mail
T 06 – 536 23 485


Yoke

Yergo

Minder lichamelijke klachten door de juiste (zit)houding op de werkplek, minder verzuim voor de werkgever en een fittere werknemer, dat is het resultaat van de begeleiding door Yergo.

Yoke van Lent heeft ruim 10 jaar ervaring met werkplekergonomie en heeft ondertussen honderden mensen geholpen om de werkplek goed in te richten en lichamelijke ongemakken te voorkomen of verminderen. Zij ziet hoe de zittende cultuur ons steeds weer lichamelijke ongemakken geeft en is gepassioneerd spreker, trainer en coach over dit onderwerp. Verder ondersteund zij organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid en overige vragen op het gebied van gezonde werkplek inrichting.

Yergo


Meer info en tips
facebook
website

Direct contact met Yoke:
stuur een mail
06-21552825


Vincent Steenbrink

Steenbrink Counselling

Rondom verslaving hangt nog altijd een groot stigma, ook op het werk. Dat is jammer want als je er niets aan doet wordt het altijd erger. Met alle negatieve gevolgen voor werknemer en werkgever.

Steenbrink Counselling biedt psychosociale hulp als je al vaker tevergeefs probeerde te stoppen met problematisch middelengebruik (alcohol, drugs) of obsessief gedrag (seks/porno, relaties, eten, gamen). Bewustwording, herkennen van patronen en het geven van voorlichting zijn belangrijke onderdelen om te helpen een veranderingsproces op gang te brengen om mentaal fit te worden/blijven.

Vincent Steenbrink brengt als zelfstandig register counsellor in de complementaire zorg gedegen vakkennis samen met ervaringsdeskundigheid. Hij kan zich gemakkelijk in jouw situatie verplaatsen.

Steenbrink Counselling


Meer info en tips
website
stuur een mail
telefoon 043-2043015


Helena Beers

2B-Alive

2B-Alive Coaching en Counselling wordt o.a. ingezet voor het voorkomen en behandelen van burn-out.
Helena Beers is jarenlang werkzaam geweest als Medewerker HR en Casemanager. Zij werd tot tweemaal toe getroffen door burn-out en heeft aan den lijve ondervonden hoe zowel werkgevers als werknemers vaak “zoekende” zijn naar de juiste behandeling, of hoe hiermee om te gaan. In 2013 heeft Helena 2B-Alive opgericht. Zij begeleidt mensen met burn-out en geeft daarnaast voor organisaties/arbodiensten/geïnteresseerden tips en adviezen over hoe om te gaan mét, en het voorkomen ván burn-out.

 “Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 14 procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten (Bron CBS).”

2B-Alive


Meer info en tips
website
Contactgegevens:
Helena Beers
Registercounsellor en RBCZ Therapeut
Tel.:    06 – 28 15 12 24
Mail:    stuur een mail    


Paul Broens

LifeStyle health & prevention

Sinds 1995 begeleidt het team van LifeStyle health & prevention Weert medewerkers met fysieke en of mentale klachten terug naar (eigen) werk. Ze  zijn gespecialiseerd in re-integratie trajecten voor zorg- en productiemedewerkers en begeleiden medewerkers liefst op de werkplek zelf. Preventief bieden zij fysieke belastingsonderzoeken aan, de zogenaamde PMO (preventief medisch onderzoek) bijv. als onderdeel van een RIE. In het kader van duurzame inzetbaarheid worden deze onderzoeken vaak gevolgd door vitaliteitscoach gesprekken, taakspecifieke scholingen en of het opleiden tot ergocoaches.

“Werken aan gezondheid loont en is een win-win. De gezondheid en inzetbaarheid van de medewerker nemen duurzaam toe. “

LifeStyle health & prevention


Meer info en tips
Paul Broens
Fysiotherapeut,Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid
0495-543710 / 06-50436572 / pbroens@lshp-weert.nl
website


Miranda van Putten

Massagepraktijk Holistic

Massagepraktijk Holistic is een praktijk aan huis voor zowel ontspanningsmassage als therapeutische massage en verzorgd massage-workshops op locatie voor minimaal 4 tot maximaal 8 personen. Ons lichaam is erg goed in staat zichzelf te herstellen, maar je moet het op weg helpen. Een duwtje in de rug, soms letterlijk, is het begin. Massage is Uit je hoofd en weer leren Voelen.

“Voorkomen is beter dan genezen!“

Massagepraktijk Holistic


Meer info en tips
www.massageholistic.nl
Miranda van Putten
06-47765623


Marion Lanslots

MLV Coaching & Counselling

Een chronische ziekte combineren met werk lijkt een onmogelijke opgave. Elke dag geconfronteerd worden met beperkingen zoals pijn, vermoeidheid en ongemakken. Ook mantelzorgers die een chronisch zieke persoon ondersteunen merken dat er veel energie en tijd in de begeleiding gaat zitten, wat vaak ten koste gaat van de productiviteit en effectiviteit van het werk.

Door hier beter mee om te leren gaan zijn werknemers vaak in staat om geheel of gedeeltelijk terug te keren in het arbeidsproces en krijgen ze de regie weer terug over hun eigen leven.

Marion Lanslots van MLV Coaching & Counselling helpt op professionele wijze de ziekte te accepteren en bied handvatten om hier beter mee om te gaan. Daarbij geeft ze ondersteuning voor mantelzorgers. Zij biedt hulp door middel van counselling waardoor het inzicht in de ziekte, communicatie, structuur rondom een chronische ziekte beter verloopt en er voor zorgt dat er minder uitval zal zijn.

“Kortom; chronische ziekte en mantelzorg combineren met werk is goed mogelijk, met de juiste begeleiding, MLV CC helpt hierbij.“

MLV Coaching & Counselling


Meer info en tips
stuur een mail
website
Marion Lanslots
06-46234221


Victor Boldewijn

WAJZ

Een gezonde werkplek wordt niet alleen bevorderd door je leefstijl of door de omgeving, maar ook door een goede balans en een fijne werksfeer. Veel (team)leiders zullen beamen dat gesprekken met medewerkers vooral hierover gaan. Het is echter niet vanzelfsprekend dat je medewerkers of teams intrinsiek kan motiveren om stappen te zetten richting meer werkgeluk. Welke vragen kan je stellen in een gesprek die bijdragen aan dit doel? Wat is je eigen invloed in een gesprek en wat is ‘echt luisteren’?

WAJZ is een creatief bureau dat al ruim tien jaar medewerkers, managers en teams begeleidt als er sprake is van een minder effectieve samenwerking of een gebrek aan focus. Onze missie is om individuele medewerkers en teams effectiever en ‘opgeruimder' de toekomst in te sturen. Dat doen we door het stellen van onverwachte vragen en mensen te leren hoe zij de kern van ‘problemen’ snel kunnen identificeren met het doel weer positief verder te gaan. Wij leren leidinggevenden om vaardig te worden in professionele gespreksvoering om zo snel en effectief tot de kern te kunnen komen in gesprekken met medewerkers en helpen teams bij het optimaliseren van de samenwerking.

Victor Boldewijn is eigenaar van WAJZ en volgde de opleidingen Social Work, de voortgezette opleiding GGZ en MD, de Pre-master Psychologie en de Master SW. In de loop der jaren heeft hij zich voornamelijk gespecialiseerd in het stellen van de juiste vragen. ‘We komen niet vertellen hoe het zit of hoe het beter kan. Dat weten deelnemers aan onze programma’s vaak heel goed. We gaan er altijd vanuit dat de oplossing dichtbij en dus binnen handbereik is. Als wij maar de juiste vragen stellen

Meer info en tips
stuur een mail
website
Victor Boldewijn

Nieuwe Gezondheid in uw organisatie?

We staan klaar voor gratis telefonisch advies en verdere toelichting.

Neem contact met ons op