World Health OrganiastionGezondheidsraadDe WHO (World Health Organization) geeft met de Global Guidelines of Physical Activity for Health exact aan op welke manier wij ons lijf, wat fysiek bewegen en sport betreft, gezonder kunnen maken.

Hetzelfde heeft de Gezondheidsraad gedaan met de nieuwe richtlijnen goede voeding 2015. Hierin staat exact beschreven welke voedingsmiddelen een gezondheidsbevorderende werking op ons lichaam hebben.

De slag van zorg naar primaire preventie

Bij toepassing van onderdelen van de beweegrichtlijn en/of voedingrichtlijnen kan je met recht zeggen dat je leefstijl als gezondheids'medicijn' inzet.

Beide stukken zijn opgesteld vanuit meta onderzoek, geven inzicht in de wetenschappelijk onderbouwde en significante preventieve werking op de meeste chronische aandoeningen en zijn verwerkt in het model Nieuwe Gezondheid.

Zou het niet mooi zijn als we allemaal de aandachtspunten van het model Nieuwe Gezondheid toe zouden passen en zo samen een gezondere toekomst bouwen voor onszelf, onze medemens en vooral voor de opgroeiende jeugd?

Klik op 'Aanpak' voor de manier waarop we dit samen op kunnen pakken.

WHO - Global GuidelinesGezondheidsraad - Richtlijnen goede voeding