Deelname aan het Sports4HealthNet programma!

We zitten teveel en dan met name op ons werk. Dat langdurige zitten eist een zware tol op gebied van o.a. diabetes, overgewicht, rugklachten, nekklachten, enz. Het Sport4HealthNet project, wat ondersteund wordt door de Europese Erasmus+ programma, is in het leven geroepen om werkgevers en werknemer te hulp te schieten om het langdurige zitten af en toe effectief te onderbreken. Veel werkende mensen zitten te veel en hebben een gezondheidsachterstand. Lang zitten is niet alleen schadelijk, onze spieren en botten worden ook minder fit en sterk, ons immuunsysteem verslechtert en de kans op chronische ziekten neemt aanzienlijk toe.

Erasmus

Voor meer informatie kijk ook op www.new-health.eu

Actief op de werkplek manual beschikbaar!

Het hoofddoel van Sport4HealthNet programma is het creëren van laagdrempelige mogelijkheden om in het dagelijks werkende leven toch meer te bewegen. Binnen het Sport4HealthNet programma ontwikkelen 6 Europese landen samen een praktisch preventie- en activiteitenprogramma voor mensen die zittend werk doen en mensen die langdurig zitten. Dit programma biedt een oefenprogramma met oefeningen die tussendoor op de werkvloer kunnen worden uitgevoerd. Lenigheid, balans en spierkracht komen aan bod en er is aandacht voor het voorkomen van nek- en schouderklachten.

Er is tevens een ‘Lenigheid en spiertraining op de werkplek’ manual ontwikkeld en een serie van meer dan 70 oefenvideo’s met oefeningen voor de lenigheid en spieroefeningen. Deze materialen zijn vanaf vandaag beschikbaar voor werkgevers en werknemers. Stichting Nieuwe Gezondheid uit Nederland is partner van het Sport4HealthNet-project en brengt het programma in Nederland onder de aandacht.

We bieden binnen dit programma de essentiële inzichten en kennis over gezond eten, sporten, mentale fitheid, de risico's van ongezond leven en het gebruik van doping. We zullen een Europees netwerk van Leefstijl als medicijn adviseurs opzetten en ondersteunen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat de kennis van o.a. de WHO en de Gezondheidsraad over gezond bewegen en gezond eten, maar ook de kennis over positieve gezondheid en gedragsverandering, bekend is en wordt toegepast, in heel Europa.

Gezocht: 1000 werknemers die gezonder willen werken!

Tussen januari en september 2021 krijgen 1000 werknemers de mogelijkheid kennis te maken en gebruik te maken van het programma. Werkgevers en werknemers kunnen zich aanmelden en krijgen dan gratis de manual toe gemaild. Tevens krijgen ze de beschikking over het oefen dossier wat in het Sport4HealthNet project ontwikkeld zijn.

Aanmelden via info@nieuwe-gezondheid.nl.

Project coördinatie en partners van Sport4HealthNet

De project coördinatie ligt in handen van University of Novi Sad - Faculty of sport and physical education, Serbia (Short: FSPE). De internationale partners zijn: Sveučiliste u Zagrebu kineziološki fakultet, Croatia (Short: KIF), European Cooperation Centre, Brussels, Belgium (Short: ECC), Stichting Nieuwe Gezondheid, Weert, Netherlands (Short: Stg Nwe Gezondheid), Bulgarian Cheer Union, Sofia, Bulgaria (Short: BCU) en Športna zveza Celje - Sports federation of Celje, Slovenia (Short: SZ Celje).

Project informatie: https://www.sport4healthnet.eu

Erasmus

Stichting Nieuwe Gezondheid

Houtstraat 14
6001 SJ Weert (Nederland)
+31 (0)495-533229

Neem contact met ons op